dissabte, 11 de desembre del 2010

El jovent crema la constitució

El passat dia 6 de desembre a Mataró, en motiu del dia de la constitució espanyola, pels voltants de les 8 del vespre, un grup de joves han cremat una constitució de cartró gegant a la cèntrica plaça de Santa Anna davant l'atenta mirada d'un centenar de persones que passaven per allà ja que estaven fent les seves compres consumistes nadalenques. La simbòlica constitució que lluïa una àliga imperial franquista restava davant una pancarta on s'hi podia llegir el missatges dels i les joves independentistes: EL JOVENT CREMA LA CONSTITUCIÓ!

La pancarta anava signada per la típica estelada que ha popularitzat l'organització juvenil Maulets, el jovent independentista revolucionari. Durant els minuts que ha durat l'acció s'han pogut sentir aplaudiments, crits de independència i en favor de la falla. Al cap d'uns minuts la policia local i els mossos d'esquadra (les forces d'ocupació autòctones) s'han presentat al lloc dels fets. Ràpidament han censurat la pancarta dels i les joves ja que el seu missatge era crític amb el sistema que ells representen. Seguidament han intentat apagar el poc foc restant amb trepitjades i amb una galleda de fregar davant dels crits i xiulets de desaprovació de la gent envers l'actuació policial.

Des de l'Assemblea de Maulets Mataró i de totes les del Maresme donem total suport a l'acció i reivindiquem el nostre rebuig a la constitució que ens manté lligades al jou de l'Estat Imperialista espanyol.

Visca la Terra Lliure!
El combat maulet continua!

Assemblea de Maulets Mataró
Mataró, desembre del 2010


Una jove encén la falla

L'àliga franquista cremant

La constitució espanyola calcinada davant la pancarta

Els i les joves cremen la constitució i la policia la trepitja


La policia apaga la falla davant la desaprovació col·lectiva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada