dijous, 6 de gener del 2011

A Mataró, qui no s'ha portat bé durant l'any rep carbó!

Estimats Reis Mags d’Orient,

Aquest any, la majoria de mataronins i de mataronines ens hem portat força bé. Per una banda, els i les joves hem organitzat la ja tradicional Botifarrada a la Hispanitat, que enguany celebrava 15 anys, les Santes alternatives al Casal Popular Les Vinyes, cicles de cinema, concentracions, xerrades... I tot això malgrat la repressió que patim i els impediments que ens posen per part de l’Ajuntament!

Per tant, regals i felicitacions per als joves i carbó per a l’Ajuntament!


D’altra banda, els mataronins hem tirat endavant una consulta independentista que ha comptat amb la participació de més de 23 000 persones, de les quals, quasi totes, un 94%, vam votar sí a la independència del Principat de Catalunya (seguirem lluitant perquè un dia es pugui fer a tota la nació catalana: els Països Catalans!). Així, els mataronins hem demostrat i ho seguirem fent que no volem formar part de l’Estat espanyol, un estat que ens oprimeix com a persones, com a pobles i com a treballadores i treballadors! Sembla, però, que alguns sí que volen seguir lligats al jou de l’Estat Imperialista espanyol: el PP hi votava en contra i el PSC, després de rebre instruccions de la seva cúpula nacional, se’n desmarcava.

Per tant, regals i felicitacions per a Mataró Decideix i per a tots els mataronins que d’una manera o altra van fer factible la consulta i carbó per al PP i el PSC: enemics de la llibertat! (i també carbó per CiU, que nomena Pilar Fernández Bozal com a consellera de justícia, una dona que era advocada de l'Estat i que va ser qui va esgrimir forts arguments en contra les consultes sobiranistes catalanes, assimilant-les al suport de certs ajuntaments a ETA i defensant a ultrança la unitat d'Espanya).


Els qui no s’han portat tant bé són els de l’Ajuntament. El (des)govern del PSC (amb el suport de ICV i Esquerra) amb els senyors Baron i Bassas al capdavant només ha servit a la ciutat per ser el punt de mira de la majoria d’especuladors. Primer ja es van cobrir de glòria amb l’intent de traslladar Can Fàbregas per poder edificar un gran Corte Inglès, i ara ho fan amb les anomenades Ronda Mataró i Ronda Maresme, que consisteixen a construir 4 carrils més a la C-32 a mode de laterals tot destruint bona part del territori, creant un efecte barrera el doble d’agressiu, continuant amb un model de mobilitat insostenible, enderrocant Can Soleret...

Per tot això, carbó i molt per al PSC i els seus dirigents que coneixen més els jutjats: Baron i Bassas i carbó per als especuladors de sempre! I regals i molts per a tota aquella gent que lluita contra l’especulació i per un model de vida i mobilitat més net i sostenible: la Plataforma Salvem Can Fàfregas, la Coordinadora Preservem el Maresme, la CUP... i tot aquella gent que a títol individual hi ha contribuït!


Aquest any, el govern del PSC s’ha dedicat a la caça de bruixes contra els qui no són de la seva corda i no pensem com ells, tot ideat per en Baron, el seu regidor de Via Pública, en Francesc Melero i d’altres col·laboradors. La repressió exercida a càrrec dels mossos d’esquadra i la policia local ha arribat aquest any a una duresa extrema i mai vista. Recordem el punt àlgid de l’any en aquest afer: la detenció del nostre company i amic Eudald Calvo d’una manera il·legal i la seva posterior entrada als calabossos, mentre mossos que semblaven vinguts d’altres èpoques carregaven contra la gent concentrada pacíficament davant la comissaria en solidaritat amb el detingut, fins a enviar a l’hospital a 10 persones (entre elles gent gran!), detenien un altre company i a dins de la comissaria insultaven el nostre company Eudald. Però també cal mencionar totes les multes que hem rebut els Maulets per encartellar segons diuen a llocs on no es pot (si no hi ha cartelleres públiques, a on es pot?), per ser solidaris amb l’Eudald i anar a la ja citada concentració...

Per tot això, molt, molt i molt de carbó per en Baron i en Melero i també per als seus policies locals i mossos d’esquadra, que els fan la feina bruta. I llibertat, força i empenta per afrontar aquest nou any a l’Eudald, els solidaris amb ell i a tots els Maulets que lluitem cada dia per l’alliberament nacional i social dels Països Catalans!


I és que enguany celebràvem les eleccions al Parlament i, clar, hem assistit a la lluita de tots contra tots per rapinyar un sol vot. Volem destacar la campanya del Partido Popular basada en dos eixos: la xenofòbia i l’anticatalanisme, que es veu que ara són els que més venen. D’aquest manera han apropat el seu discurs racista al de PxC i el seus discurs anticatalanista i contra la llengua catalana a Ciudadanos.

Per tot això, carbó per al partit que tot el que no guanya democràticament ho guanya mitjançant tribunals d’una altra època i carbó també per a tots els votants del PP, de Ciudadanos i de Plataforma per Catalunya. I regals i ganes de seguir endavant per a totes aquelles entitats i persones que van assistir a les concentracions en favor del cinema en català, contra la Sentència del Suprem a la immersió lingüística...!


A nivell més particular, Reis Mags de l’Orient ens agradaria que portéssiu més coses a determinada gent:

  • Carbó a Caixa Laietana per la seva fusió freda amb l’espanyola Caja Madrid.
  • Més carbó a l’Ajuntament perquè encara hi ha 73 símbols feixistes als nostres carrers.
  • Regals i felicitat a les més de 3000 persones que van caminar contra l’Alzheimer
  • Molta sort a la colla castellera dels Capgrossos de Mataró de cara el 2011.
  • Feina per a les 12 543 persones aturades de Mataró.
  • Regals i felicitat per als organitzadors de l’OCA perquè ja era hora de tenir un cap d’any popular!
  • Millors condicions de treball i menys precarietat per a totes les persones que van sortir a manifestar-se el 29-S.
  • I molta, molta i molta llibertat per al milió i mig de persones que el 10-J van sortir al carrer a reclamar la nostra independència! (molts dels quals venien de Mataró!)

Estimats Reis Mags d’Orient, esperem que l’any vinent ens podeu portar més democràcia per al poble i no tant xoriço i especulador. Desitgem que l’any vinent pugueu deixar més regals i no tant de carbó.



Des de Maulets us desitgem unes Bones Festes!

Maulets Mataró

5 de desembre de 2010


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada