dimarts, 11 de gener del 2011

Maulets recepta consumina durant les rebaixes

Durant les rebaixes comercials un estrany virus afecta molta gent del nostre país que provoca que també rebaixi el sentit comú en general. Les compres sense massa sentit s'estenen més que mai, arribant a l'extrem de "comprar per comprar", la variant més aguda del consumisme en què ens té acostumats el sistema capitalista. El consum és l'essència del sistema, que genera necessitats allà on no hi ha demanda. El consum és l'engrenatge d'un sistema que cada dia que passa es troba més en fallida. El diner de "plàstic", és a dir, els pagaments amb targetes de crèdit com la VISA o altres provoca, a més, que ja estiguem endeutats abans de tenir fins i tot aquests diners, generant "petites hipoteques" que haurem d'anar pagant al llarg de la nostra vida, ja prou hipotecada per la compra d'una vivenda.

Així, sembla que l'única recepta contra el mal del consumisme i, ja de pas, del capitalisme, és la consumina. Alleugera els símptomes del consumisme i ens retorna a un estat de sentit comú, comprant sols allò necessari i no deixant-nos endur per ofertes i rebaixes, per així poder deixar de ser esclaus del nostre propi consum. Contra la crisi, la millor solució: la consumina.

Per tot això, Maulets ha receptat consumina a totes les persones de la comarca que avui s'han acostat a comprar al centre comercial Mataró Parc i a les botigues del centre de la ciutat. L'espectacle interactiu ha estat molt ben rebut per les persones que es trobaven al centre comercial i al carrer comprant, acceptant que durant l'època de rebaixes "es tornen bojes". Algunes botigues visitades són de conegudes marques de roba.

Els qui no han pogut "curar-se" ni tant sols amb la consumina són els guàrdies de seguretat d'aquest centre, uns habituals en les protestes pel català al cinema o d'altres protestes socials. Per alleugerir el virus de la ximpleria la consumina encara no serveix i caldrà estudiar noves medicines.

Per la resta de dolències i patologies fruit del capitalisme i les seves crisis, la consumina!

Maulets Maresme
7 de gener de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada