divendres, 25 de febrer del 2011

Desprès de 53 mesos, el dret a manifestar-se a judici!

El 26 de Febrer sortim al carrer, Absolució Jona!

Gairebé 5 anys desprès de la detenció del Jona, la mal anomenada Ciutat de la Justícia acollirà un judici contra la llibertat d'expressió i manifestació, un judici de la vergonya que, esperem, posarà fi a quatre anys i mig marcats per moments durs, però també de mostres de suport i solidaritat. I és que, malgrat l’absurditat del procés, el fiscal ha decidit tirar endavant aquest despropòsit i acusar el Jona d’haver llançat coets en una manifestació pel desallotjament del Forat de la Vergonya, basant-se en unes proves que a dia d’avui no existeixen. El fet és clar: necessiten un cap de turc i pensen fer pagar a en Jona, membre del teixit associatiu de la Sagrada Família, les misèries electoralistes dels partits de l’Ajuntament de Barcelona. Un ajuntament que, malgrat ser còmplice del cas del Forat de la Vergonya, es presenta com a víctima i acusació en el judici.


Recordem que l’acusen de dos delictes que no va cometre: desordres públics i atemptat a l’autoritat. I d’un tercer, manifestació il·lícita, del qual no només és culpable ell, sinó totes aquelles que hem assistit i continuarem assistint a manifestacions no legalitzades.


Perquè el de “manifestació il·lícita” és un delicte totalment polític, que limita absolutament el dret a la lliure circulació i expressió, ja de per si empobrits fins a dir prou. I perquè els motius que van portar en Jona a assistir a aquella manifestació, el model de ciutat basat en l’especulació i la impunitat dels polítics corruptes, segueixen invariables. En aquests 4 anys i mig, l’especulació ha continuat destruint els nostres barris, fent fora els veïns i veïnes de tota la vida i desnonant milers de persones de les seves cases. Creant, doncs, desenes de Forats de la Vergonya pels qual cal sortir al carrer. Mentre corruptes com els del Cas Palau fan la seva amb total impunitat, un jutge pot tancar el nostre company i amic fins a 8 anys a la presó per – i sona més absurd cada cop que s’escriu- exercir el seu dret de manifestar-se.

26 de febrer
Acte polític

12h al Casal de Joves "La Fontana"

Manifestació
17 hores a l'Arc de Triomf



1 de març
Concentració

12 hores a Ciutat de la Justícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada