dimecres, 24 de novembre del 2010

Presentat un recurs contra una nova fornada de multes polítiques a Mataró


En les darreres setmanes hem informat del procés administratiu obert per sancionar diverses persones per participar en una concentració solidària amb l’Eudald Calvo, militant de Maulets i del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. Ara ja són 12 multes que ascendeixen a 10.800 € i que han generat força polèmica per l’arbitrari ús de la normativa municipal del Civisme.

Però avui, una de les 12 persones sancionades, també militant de Maulets del Maresme, ha presentat un nou recurs. Aquest cop, per intentar frenar una segona onada de multes que l’acusen sense cap mena de proves d’organitzar festes sense permís en el Casal Popular les Vinyes, durant les festes majors de la ciutat. Darrera aquesta nova agressió, la venjança d’un Ajuntament que s’ha vist qüestionat per la premsa local que criticava la pobra programació oficial de les festes majors alhora que felicitava la iniciativa del Casal Popular.

Durant la darrera edició d’aquestes festes, la Policia Local va fer acte de presència al Casal en diverses ocasions. En una d’aquestes va identificar un dels seus usuaris, que no és veí de Mataró. Passats tres mesos, i després de comprovar que aquesta mateixa persona ja era en la llista de multats per solidaritzar-se amb l’Eudald, han decidit atorgar-li sense sentit la responsabilitat absoluta sobre el Casal Popular Les Vinyes, atribuint-li així una nova pluja de multes que engloben infraccions diverses per 5 dies de festes que el Casal va organitzar, amb col·laboració veïnal, i en motiu de la Festa Major, les Santes.

L’edició d’engany de Les Santes va estar marcada per la retallada pressupostària de la festa major de la ciutat i la conseqüent reducció d’actes. El Casal Popular Les Vinyes, situat en un dels carrers més cèntrics de Mataró, va impulsar tot un calendari d’activitats festives (sopars populars, concerts, PDs…) per mirar d’oferir un complement festiu i alternatiu al programa oficial de Les Santes. Aquest fet no va passar desapercebut per la premsa local, ja que un dels articles sobre la festa major Les Vinyes són citades “com al Casal Popular de Les Vinyes, casa ocupada al Carrer d’Argentona que ha estat reducte festiu durant tots els buits del programa d’enguany.”(http://www.totmataro.cat/portal//index.php?option=com_content&task=view&id=91214&Itemid=108)

La repressió contra l’Esquerra Independentista i els moviments socials de Mataró no s’atura, aquest procés és un capítol més d’aquest exercici abusiu de poder. Les persones detingudes durant la darrera vaga general o les multes contra les persones concentrades en solidaritat amb l’Eudald, entre altres, cassos clars de repressió que no podran malgrat tot aturar la nostra empenta i ferm compromís amb la ciutat, el Maresme i els Països Catalans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada