dissabte, 25 de desembre del 2010

Prop de 300 persones a Mataró per defensar el model d'immersió lingüística

Unes 300 persones es van concentrar el 23 de desembre davant l'Ajuntament de Mataró per reclamar que no es liquidi el model català d'immersió lingüística, una de les mesures que més bé han fet per la normalització del català i per la integració de tots aquells nouvinguts i nouvingudes al nostre país.

Malgrat que aquest model només s'aplica al Principat de Catalunya, el model ha aconseguit un grau d'aprovació majoritari entre el sentiment popular català. Davant d'altres models que divideixen les comunitats lingüísticament i, de retruc, també socialment, el model català ha estat prou exitós en la normalització de la nostra llengua entre els escolars. Malgrat això, no ha estat suficient per evitar la gradual pèrdua de l'ús del català, sobretot en els barris més populars de les grans ciutats com Mataró.

Segurament, és per tot això que es van concentrar tantes persones, convocades per Maulets Maresme i la CUP de Mataró, a la concentració per reivindicar la seva importància i rebutjar la sentència del Tribunal Suprem espanyol. Farts de tantes agressions, els catalans i les catalanes només podem sortir al carrer i defensar allò que ens és lícit: un país independent amb una llengua i una cultura lliures d'agressions com aquesta.

Per part del jovent independentista, el nostre compromís amb la llengua és ara més ferm que mai i anunciem que aquesta ha estat una primera resposta, però no ens quedarem de braços plegats.

El jovent en lluita pel català a les aules!
La IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA és COHESIÓ!


Maulets Maresme
24 de desembre de 2010




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada